سوئد: تعهد جدیدی به ترکیه ندادیم-راهبرد معاصر

سوئد: تعهد جدیدی به ترکیه ندادیم

نخست‌وزیر سوئد با بیان اینکه کشورش به تعهدات داده‌شده به ترکیه در توافق مادرید پایبند است، گفت که گام بلندی برای پیوستن استکهلم به ناتو برداشته شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۴ - ۲۰ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 11
کد خبر: ۱۹۳۷۹۶

به گزارش راهبرد معاصر، بعد از انتشار اخبار و اظهاراتی مبنی بر موافقت ترکیه با درخواست سوئد برای پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، استکهلم از برداشته‌شدن گامی بزرگ در این زمینه خبر داد.

 

«اولف کریسترسون» نخست وزیر سوئد شامگاه دوشنبه گفت که پس از موافقت «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه برای ورود این کشور به ناتو، گام بزرگی در جهت عضویت استکهلم در این ائتلاف نظامی برداشته است.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، کریسترسسون طی نشست خبری بعد از دیدار با «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو و اردوغان، توضیح داد: «احساس بسیار خوبی داریم، این (عضویت در ناتو) هدف من برای مدت مدیدی بود و من معتقدم که امروز گام بسیار بزرگی به سمت عضویت برداشتیم».

 

وی در ادامه تصریح کرد: «تعهد ما به آنچه با ترکیه بر سر آن توافق کردیم بلندمدت است و فقط برای موضوع پیوستن به ناتو نخواهد بود. ما به رعایت تمام جنبه‌های توافقنامه با ترکیه در سال گذشته در مادرید متعهد هستیم».

 

نخست‌وزیر سوئد با ادعای اینکه هیچ تعهد جدیدی بجز تعهدات توافق مادرید، برای موافقت ترکیه با پیوستن این کشور به ناتو، به آنکارا نداده‌اند، اظهار داشت: «ما مطمئن هستیم که مجارستان روند الحاق ما به ناتو را به تاخیر نخواهد انداخت».

 

پیش از این، وزیر خارجه سوئد و دبیرکل ناتو در حالی مدعی موافقت ترکیه با پیوستن این کشور به این ائتلاف نظامی شده بودند که روز دوشنبه اردوغان تاکید کرده بود پیوستن استکهلم به ناتو پس از آن ممکن خواهد شد که ترکیه به اتحادیه اروپا بپیوندد.

 

با این حال نه مقام‌های سوئد و ناتو و نه رسانه‌های بین‌المللی هیچ جزئیاتی درباره شروط ترکیه برای موافقت با درخواست عضویت استکهلم در این ائتلاف نظامی ارائه نکرده‌اند.

 

ترکیه دهه‌های طولانی است که در سودای الحاق به اتحادیه اروپا است و انتظار این کشور برای تکمیل فرایند پیوستن به اتحادیه اروپا همچنان ادامه دارد. ترکیه سال ۱۹۸۷ درخواست نامزدی رسمی خود را ارائه کرد و تا سال ۱۹۹۹ طول کشید تا وضعیت کشور نامزد را دریافت کند. آنکارا سپس ۶ سال دیگر (تا ۲۰۰۵) صبر کرد تا مذاکرات در این خصوص آغاز شود که در مقایسه با نامزدهای دیگر روندی منحصر به فرد بوده است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده